امروز : 20 اردیبهشت 1404
  • 1400/04/12 - 11:51
  • 34
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Z9zT

مصرف روغن جامد و نیمه جامد قلب سالمتان را از شما می گیرد

مصرف روغن های جامد و نیمه جامد ، باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگها، تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی می شود. بنابراین برای حفاظت از قلب خود این روغن ها را مصرف نکنید.



   مصرف روغن های جامد و نیمه جامد  ، باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگها ، آترواسکلروز


( سفت شدن جدار عروق) ،  تنگی و انسداد عروق قلب و سکته قلبی می شود. بر اساس نتایج آخرین یافته های علمی در جهان ، مصرف روغن های جامد و نیمه جامد هم چنین به علت دارا بودن اسید چرب ترانس بالا خطر بروز سرطان سینه در خانم ها و سرطان پروستات در آقایان را افزایش می دهد.


 


مصرف خانگی روغن­های جامد به هیچ عنوان توصیه نمی­شود. روغن جامد به علت بافت مورد نیاز شیرینی ­ها، عمدتاً در قنادی ها کاربرد دارد. اسید های چرب اشباع موجود در  روغن جامد ابتلا به بیماری­های قلبی عروقی و انواع سرطان­ها  را بدنبال دارد. اگر چه این روغن­ها درحال حاضر در کشور ما با اصلاح فرمولاسیون و بهبود کیفیت به روغن نیمه جامد تبدیل شده ­اند که مقدار اسیدهای چرب اشباع و ترانس کمتری نسبت به روغن جامد دارند ولی باید توجه داشت که روغن نیمه جامد هم  در مقایسه با روغن های گیاهی مایع ، مقادیر بیشتری اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس دارد و مصرف آنها خطراتی مانند افزایش کلسترول بد خون  LDL   ، تنگی و انسداد عروق قلبی و نهایتا سکته قلبی را بدنبال دارند بویژه افرادی که دچار اختلالات چربی خون و کلسترول بالا هستند نباید از روغن جامد و نیمه جامد استفاده کنند.


 


توصیه می شود برای پیشگیری از بیماری های قلبی - عروقی از روغن های مایع با منشاء گیاهی می باشد. چربی های مایع، روند بروز آترواسکلروز ( سفت شدن جدار عروق ) را کند می کند. روغن نباتی مایع درصد بسیار کمی اسید چرب اشباع و مقادیر قابل ملاحظه ای اسید های چرب غیر اشباع که برای حفظ سلامت قلب ضروری است  را دارند و میزان اسید چرب ترانس  آن کمتر از 2 درصد  و در بعضی از روغن های مایع تقریبا صفر است که زیرو ترانس نامیده می شوند. مصرف روغن های مایع قطعا برای حفظ سلامت به روغن حیوانی و روغن نباتی جامد  و نیمه جامد ارجحیت دارد.


 


منبع: دکتر زهرا عبداللهی مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت


  • گروه خبری : تغذیه
  • کد خبر : 134301
کلمات کلیدی
مریم رمضانی صباغ
خبرنگار

مریم رمضانی صباغ