- 1398/02/16 - 09:20
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /Zk3T
روزه داری در بیماران
اهمیت و نقش تغذیه صحیح در این ایام مبارک بر کسی پوشیده نیست و مطالعات متعدد نشان داده است که روزه داری در کنار اجرای برنامه غذایی صحیح در این دوران درپیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر بسیار مفید و کمک کننده است
مطالعات متعددی نقش مؤثر روزه داری را بر سلامت؛ به خصوص بر روی تنظیم فشارخون، کاهش سطوح چربی های خون، کنترل وزن و بهبود بیماری های مختلف نشان داده اند. در اغلب بیماری هایی که عادات غذایی غلط، چاقی و افزایش وزن در بروز آنها دخالت دارند، روزه داری مفید است.
افراد مبتلا به پر فشاری خون
مبتلایان به پر فشاری خون خفیف تا متوسط می توانند روزه بگیرند و روزه داری به کاهش فشار خون آنان کمک میکند ، اما باید با پزشک معالج خود برای داروهایشان مشورت کنند.
برای مثال، مقدار داروهای مدر(ادرار آور) برای جلوگیری از کم آبی باید کاهش یابد وداروهای بلند اثر مانند ایندرال و ... باید یک بار در روز قبل از سحر استفاده شود.
- افراد مبتلا به فشار خون بالا باید دریافت نمک و چربی خود را کنترل نموده و از کشیدن سیگار اجتناب نمایند. خوشبختانه تمامی این اعمال در ماه مبارک رمضان میسر است.
- روزه برای افرادی که فشار خون شدید دارند و یا فشار خون آن ها بطور ناگهانی بالا می رود و کنترل شده نیست، توصیه نمی شود.
بیماریهای قلبی - عروقی
روزه داری و رعایت یک برنامه ی غذایی صحیح با کاهش عوامل خطری مانند کاهش وزن، کاهش سطح چربیهای خون و نکشیدن سیگار، سبب پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی وعروقی میشود. اما در مورد کسانی که به بیماریهای قلبی و عروقی مبتلا هستند، موضوع متفاوت است و حتما باید با پزشک معالج خود مشورت نمایند.
در حالت کلی، رعایت این موارد ضروری است:
- بیمارانی که دچار گرفتگی رگهای قلبی هستند و دارو مصرف می کنند، از آنجا که عدم مصرف دارو در زمان مقرر، زندگی آنها را به مخاطره می اندازد، نباید روزه بگیرند.
- بیماران قلبی باید به تداخلا ت دارو و غذا توجه نموده و به توصیه ی پزشک معالج خود دقیقا عمل نمایند.
- بیماران قلبی که سابقه ی جراحی دارند، اگر پزشک معالج اجازه دهد، منعی برای روزه داری ندارند.
منبع : دفتر بهبود تغذیه جامعه
