- 1399/08/06 - 11:34
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /ZDCT
توصیه های طب سنتی برای دوران بارداری
دکتر افسانه شاکری متخصص طب سنتی گفت: در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی معده ضعیف شده و قدرت هضم کاهش می یابد، در نتیجه عوارضی همچون ویار بارداری، سوزش سر دل، ریفلاکس و تمایل به خوردن مواد غیر غذایی مانند خاک افزایش مییابد.
این متخصص طب سنتی با اشاره به بایدها و نبایدهای بارداری از دیدگاه طب سنتی و ابوعلی سینا گفت:در طب سنتی مصرف بعضی از خوراکیها به مادران باردار از جمله مویز، به شیرین، سیب شیرین، گلابی، بادام، انار میخوش توصیه میشود.این مواد در عین داشتن هضم راحت،مقوی معده بوده و باعث برطرف شدن ویار بارداری می شوند، همچنین حافظ جنین بوده و از سقط جلوگیری می کنند.
وی اضافه کرد:مصرف غذاهایی با هضم راحت و سریع که در طب سنتی تحت عنوان غذاهای لطیف از آنها نام برده می شود همچون گوشت بره، بزغاله و پرندگان کوچک(مرغ،کبک و بلدرچین) توصیه می شود.
این متخصص طب سنتی با بیان اینکه یبوست در دوران بارداری بسیار شایع است، افزود: افزایش تعداد وعده های غذایی و جویدن کافی لقمه غذا برای کاهش عوارض گوارشی موثر است.
شاکری اظهار داشت: مادران باردار باید از مصرف مواد خیلی سرد مانند آب یخ،برف و یخ همچنین مواد غذایی خیلی شیرین و چرب پرهیز کنند و سرکه، لوبیا، باقالی، نخود، کنجد، کرفس، ترب، سیر و پیاز خام را از رژیم غذایی خود حذف کنند.
وی یادآور شد: در طب سنتی غذاهای تند و تلخ همچون فلفل، دارفلفل، زیتون خام و کبر و سبزیجاتی مانند رازیانه، شنبلیله، کافشه، یونجه، گل ختمی، گل پنیرک می توانند عوارض جبران ناپذیری برای مادر و جنین به همراه داشته باشند.
منبع : انجمن علمی طب سنتی ایران
