امروز : 20 اردیبهشت 1404
  • 1398/10/09 - 10:54
  • 19
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Z2yT

چه تفاوتی بین شکر قهوه ای و سفید وجود دارد؟



شکر یک ماده طبیعی است که هزاران سال است بخشی از رژیم غذایی انسان است.شکرانواع مختلفی دارد ،شکر  قهوه ای و سفید از محبوب ترین گونه ها هستند.با توجه به اینکه شکر  سفید و قهوه ای هر دو از چغندر یا نیشکر گرفته می شود کاملا با هم مشابه هستند.در حقیقت ، شکر قهوه ای ترکیبی از شکر و ملاس سفید است که نوعی شربت مشتق از قند است. ملاس مسئول رنگ تیره آن است و ارزش غذایی آن را کمی افزایش می دهد.قابل توجه ترین تفاوت غذایی بین این دوشکر این است که شکر قهوه ای  کمی کلسیم ، آهن و پتاسیم و منیزیم بیشتر دارد.


 


شکر  قهوه ای نیز حاوی کالری کمتری نسبت به شکر سفید است ، اما تفاوت آن ناچیز است. یک قاشق چایخوری (4 گرم) شکر قهوه ای 15 کالری ، در حالی که همان مقدارشکر  سفید 16/3کالری دارد .گذشته از این اختلافات جزئی ، آنها از نظر تغذیه ای مشابه هستند و تفاوت اصلی آنها رنگ است.


 


کدام یک را باید انتخاب کنید؟


 


اینکه شکر سفید یا قهوه ای را انتخاب کنید به علاقه  و ذائقه شما بستگی داردزیرا طعم و رنگ تفاوت های اصلی بین این دو است.اگرچه شکر قهوه ای حاوی مواد معدنی بیشتری نسبت به شکر سفید است ، اما مقادیر این مواد معدنی به قدری اندک هستند که هیچ فایده ای برای سلامتی ندارد.نکته مهم  این است که قند عامل مهمی در بروز بیماری های چاقی و علت اصلی بیماری ها ، از جمله دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی است.


 


به همین دلیل ، توصیه می شود فقط از 5-10٪ کالری روزانه خود را از قند اضافه شده مصرف کنید.


 


 


 


تهیه و تنظیم: سپیده دولتی – کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت 


 


 


  • گروه خبری : تغذیه
  • کد خبر : 134237
کلمات کلیدی
مریم رمضانی صباغ
خبرنگار

مریم رمضانی صباغ