امروز : 20 اردیبهشت 1404
  • 1399/06/10 - 10:28
  • 17
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZGyT

مضرات مصرف زیاد چای سبز و سیاه (1)

مطالعات اخیر حاکی از ان است که نوشیدن بیش از حد چای سیاه و سبز مانند بیش از پنج لیوان در روز، به دلیل داشتن کافئین ممکن است با عوارض خفیف تا شدید شامل سردرد، عصبی شدن، مشکلات خواب، استفراغ، اسهال، تحریک پذیری، ضربان قلب نامنظم، لرزش، سوزش قلب، سرگیجه، صدای زنگ در گوش، تشنج و گیجی همراه باشد. همچنین مصرف زیاد چای سیاه و سبز یا سایر نوشیدنی های کافئین دار می تواند وابستگی روانی ایجاد کند.



مطالعات اخیر حاکی از ان است که نوشیدن بیش از حد چای سیاه  و سبز مانند بیش از پنج لیوان در روز، به دلیل داشتن کافئین ممکن است با  عوارض خفیف تا شدید شامل سردرد، عصبی شدن، مشکلات خواب، استفراغ، اسهال، تحریک پذیری، ضربان قلب نامنظم، لرزش، سوزش قلب، سرگیجه، صدای زنگ در گوش، تشنج و گیجی  همراه باشد. همچنین مصرف زیاد چای سیاه و سبز یا سایر نوشیدنی های کافئین دار می تواند وابستگی روانی ایجاد کند.


 


اقدامات احتیاطی و هشدارهای ویژه:


 


بارداری و شیردهی: اگر باردار یا شیرده هستید، بیش از 2 لیوان در روز چای سیاه  و سبز مصرف نکنید این مقدار چای حدود 200 میلی گرم کافئین را تأمین می کند .مصرف بیش از این مقدار در دوران بارداری احتمالاً غیرایمن است و با افزایش خطر سقط جنین، افزایش خطر ابتلا به سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) و وزن پایین نوزاد  هنگام تولد همراه باشد.


 


برای مادر شیرده نوشیدن بیش از 3 لیوان چای سیاه و سبز  در روز ممکن است تحریک پذیری کودک شما را افزایش دهد و باعث افزایش  حرکات  بیشتر روده او شود.


 


کم خونی:  نوشیدن چای سیاه و سبز  ممکن است کم خونی را در مبتلایان به کمبود آهن بدتر کند. (بهتر است از یک ساعت قبل غذا تا 2 ساعت بعد از غذا به ویژه ناهار چای که شامل انواع چای شامل سیاه، سبز، گیاهی و... می گردد مصرف نشود.)


 


اختلالات اضطرابی: کافئین موجود در چای سیاه و سبز  ممکن است باعث بیشتر شدن اضطراب شود.


 


اختلالات خونریزی: دلایلی وجود دارد که کافئین موجود در چای سیاه می تواند باعث کندی لخته شدن خون شود، اگرچه این مورد در افراد نشان داده نشده است ولی در صورت بروز اختلال خونریزی، کافئین را با احتیاط مصرف کنید.


 


مشکلات قلبی: کافئین موجود در چای سیاه  و سبز باعث ایجاد ضربان قلب نامنظم در افراد خاص می شود. اگر بیماری قلبی دارید، کافئین  را محدود کنید.


 


دیابت: کافئین موجود در چای سیاه ممکن است قند خون را تحت تأثیر قرار دهد. اگر مبتلا به دیابت هستید بیشتر از دو فنجان در روز چای ننوشید .


 


اسهال: کافئین موجود در چای سیاه و سبز ، به ویژه هنگامی که به مقدار زیادی مصرف شود، ممکن است اسهال را بدتر کند.


 


تشنج: چای سیاه  و سبز حاوی کافئین است. این نگرانی وجود دارد که مصرف زیاد کافئین ممکن است باعث تشنج یا کاهش اثرات داروهای مورد استفاده برای جلوگیری از تشنج شود. اگر تا به حال تشنج داشته اید از مقادیر زیاد کافئین یا مکمل های حاوی کافئین مانند چای سیاه استفاده نکنید.


 


منبع : دفتر بهبود تغذیه جامعه


  • گروه خبری : تغذیه
  • کد خبر : 134275
کلمات کلیدی
مریم رمضانی صباغ
خبرنگار

مریم رمضانی صباغ