امروز : 20 اردیبهشت 1404
  • 1399/02/29 - 09:36
  • 13
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZnyT

مزایای سلامتی چای

رایج ترین انواع چای های کافئین دار سیاه ، سبز و اولانگ و پشمالو است و محبوبیت هر نوع از نظر جغرافیایی متفاوت است. در ایالات متحده ، مصرف چای سیاه از دو نوع دیگر چای فراتر است.



کافئین و مواد مغذی موجود در چای


 


چای سیاه ، سبز و اولانگ  همه حاوی کافئین است. چای سیاه نسبت به چای سبز کافئین بیشتری دارد. با این حال ، محتوای کافئین نیز مربوط به روند تولید دم می باشد. هرچه چای بیشتر دم بکشد  ، میزان کافئین بیشتر می شود. چای های کافئین دار معمولاً کافئین کمتری نسبت به قهوه دارند .


 


مواد طبیعی ، به نام پلی فنول ، در هر دو چای یافت می شود.   آنتی اکسیدان ها ، ترکیباتی هستند که ممکن است به کاهش خطر برخی بیماری های مزمن کمک کند.در طی پردازش ، برخی از پلی فنولهای موجود در چای از بین می روند. بنابراین ، پودرهای چای ، چای های بدون کافئین و نوشیدنی های چای به شکل بطری  ممکن است همان مزایای سلامتی را نداشته باشند. علاوه بر این ، تحقیقات نشان می دهد که چایهای سبز در مقایسه با اکثر انواع دیگر ، میزان آنتی اکسیدانی بیشتری دارند.



سلامت قلب


 


نوشیدنی های چای ممکن است به سلامت قلبتان  کمک کنند. برخی تحقیقات کاهش خطر بیماری قلبی را در افرادی که به طور مرتب چای سبز یا سیاه می نوشند نشان داده است. اگرچه این یافته ها از نظر تأثیر چای در کاهش کلسترول و فشار خون نیز وجو دارد.


 


دیابت


 


برخی مطالعات حاکی از آن است که کاتچین موجود در چای سبز می تواند به کنترل قند خون کمک کند و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش  دهد. با این حال ، این یافته ها عمدتا مبتنی بر رویه در کشورهای دیگر بوده و در آزمایشات بالینی تکرار نشده است. محققان همچنین در حال ارزیابی این موضوع هستند که آیا چای های گیاهی اسپیرمینت و بابونه در جلوگیری از دیابت نقش دارند. تحقیقات بیشتری در مورد میزان چای و نوع چای مورد نیاز است ، به خصوص که برخی از نتایج به جای نوشیدنی ، چای را به شکل مکمل مطرح کرده اند.


 



خطرات چای :


 


اگرچه  فواید زیادی در مورد مصرف چای وجود دارد ، اما مصرف بیش از حد آن می تواند سلامتی شما را در معرض خطر قرار دهد. مقادیر زیاد کافئین ممکن است منجر به عصبی و  بی قراری  شما  شود و خواب شما را مختل  کند. همچنین ممکن است برخی از افراد مدفوع شل و سایر مشکلات گوارشی را تجربه کنند. تهوع ، درد شکم ، سوزش قلب ، سرگیجه و درد عضلانی نیز از عوارض جانبی احتمالی مصرف زیاد کافئین هستند. همچنین ممکن است با داروهای خاصی تداخل داشته باشد و اثرات کافئین در بدن را افزایش دهد. کل مصرف روزانه کافئین از تمام منابع نباید از 400 میلی گرم تجاوز کند.



 


منبع : دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت


 


 



 



  • گروه خبری : تغذیه
  • کد خبر : 134257
کلمات کلیدی
مریم رمضانی صباغ
خبرنگار

مریم رمضانی صباغ