امروز : 20 اردیبهشت 1404
  • 1399/04/25 - 10:48
  • 21
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZwyT

سالمندان برای در امان ماندن از کرونا چه الگوی غذایی داشته باشند؟

مهمترین توصیه تغذیه ای برای این سنین ، مصرف غذاهای ساده و کم حجم است به شکلی که تمامی نیازهای فرد به مواد مغذی تامین گردد. نکته اساسی در برنامه غذایی سالمندان ، مصرف مواد غذایی کم چربی و کم کلسترول (مانند شیر ولبنیات کم چرب، کاهش مصرف روغن، کره، خامه و ....)، کم نمک و پر فیبر بر اساس هر م غذایی است.



مهمترین توصیه تغذیه ای برای این سنین ، مصرف غذاهای ساده و کم حجم است به شکلی که تمامی نیازهای فرد به مواد مغذی تامین گردد. نکته اساسی در برنامه غذایی سالمندان ، مصرف مواد غذایی کم چربی و کم کلسترول (مانند شیر ولبنیات کم چرب، کاهش مصرف روغن، کره، خامه و ....)، کم نمک و پر فیبر بر اساس هر م غذایی  است.


 


بطور کلی با افزایش سن نیاز به انرژی  به علت کاهش تحرک بدنی کم می شود و در دوران قرنطینه خانگی پیشگیری از بیماری کوید 19، که تحرک بدنی کمتر هم شده است ،  برای محدود کردن دریافت انرژی، لازم است غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی بیشتر مصرف شود و مصرف مواد شیرین و چربیها نیز کاهش یابد .


 


 مصرف کافی منابع غذایی پروتئینی هم برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری است . بنابراین سالمندان باید پروتئین مورد نیاز بدن خود را  از منابع غذایی حاوی پروتئین مانند گوشتهای کم چربی، مرغ، ماهی، سفیده تخم مرغ، فرآورده های لبنی بدون چربی یا کم چربی ( شیر ، ماست ، پنیر )  تامین کنند. حبوبات نیز از منابع گیاهی پروتئینی هستند که اگر با  غلات مصرف شوند تمامی نیاز بدن به پروتئین را تامین می کنند. به طور کلی مصرف روزانه حداقل 2 واحد از گروه گوشت و تخم مرغ و یک واحد حبوبات برای تامین پروتئین مورد نیاز سالمندان لازم است.


 


 


 


   جذب کلسیم و ویتامین D  در سالمندان کاهش می یابد که خود اثر مخربی بر سلامت استخوان ها دارد و سبب افزایش احتمال شکستگی های استخوانی می شود.  به این دلیل مصرف روانه مکمل کلسیم یا کلسیم د و مصرف ماهانه مکمل 50 هزار واحدی ویتامکین د مطابق با دستورالعمل های وزارت بهداشت ضروری است. علاوه بر آن، مصرف حداقل 2 واحد از گروه شیر و لبنیات  که از منابع غنی کلسیم هستند توصیه می شود. در برخی افراد که دچار عدم تحمل گوارشی شیر  هستند،  لازم است روزانه جایگزین های شیر مثل ماست و پنیر استفاده کنند. همچنین می توان شیر بدون لاکتوز را در این موارد مصرف کرد.هر واحد از این گروه برابراست با یک لیوان شیر یا یک لیوان ماست یا 60-45 گرم پنیر (به اندازه دو قوطی کبریت) 


 


منبع : دفتر بهبود تغذیه جامعه


 


 


  • گروه خبری : تغذیه
  • کد خبر : 134266
کلمات کلیدی
مریم رمضانی صباغ
خبرنگار

مریم رمضانی صباغ