امروز : 03 بهمن 1403
  • 1403/09/10 - 09:55
  • 8
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Z8qU

رژیم غذایی پرچرب و شیرین توسط مادر نوزاد را در معرض خطر بیشتر بیماری های قلبی عروقی و دیابت قرار می دهد

نوزادان متولد شده از زنانی که رژیم غذایی پرچرب و شیرین مصرف می کنند در معرض خطر بیشتر بیماری های قلبی عروقی و دیابت در سنین بالاتر قرار دارند.

نوزادانی که از زنان باردار مبتلا به چاقی متولد می شوند، به دلیل آسیب های جنینی ناشی از رژیم غذایی پرچرب و پر انرژی مادرشان، در بزرگسالی بیشتر در معرض مشکلات قلبی و دیابت هستند.
 
این یافته یک مطالعه جدید است که در مجله فیزیولوژی منتشر شده است که برای اولین بار نشان می دهد که چاقی مادر یک هورمون تیروئید مهم در قلب جنین را تغییر می دهد و رشد آن را مختل می کند.
 
مصرف یک رژیم غذایی پرچرب و شیرین در دوران بارداری نیز احتمال مقاومت جنین متولد نشده به انسولین را در بزرگسالی افزایش می دهد و به طور بالقوه باعث دیابت و ایجاد بیماری های قلبی عروقی می شود. این در حالی است که وزن نوزادان در بدو تولد طبیعی است.
 
به گفته نویسنده اصلی این مقاله این یافته‌ها بسیار مهم هستند، زیرا ارتباط واضحی بین رژیم غذایی ناسالم سرشار از چربی‌های اشباع و قند و سلامت ضعیف قلبی عروقی را نشان می‌دهند.ما دریافتیم که رژیم غذایی پرچرب و پرانرژی مادر، غلظت هورمون تیروئید فعال T3 را کاهش می‌دهد، هورمونی که مانند یک کلید در اواخر بارداری عمل می‌کند و به قلب جنین می‌گوید که پس از تولد برای زندگی آماده شود. بدون این سیگنال، جنین قلب متفاوت رشد می کند.
 
 رژیم‌های غذایی سرشار از چربی و قند می‌توانند مسیرهای مولکولی درگیر در سیگنال‌دهی انسولین و پروتئین‌های حیاتی درگیر در جذب گلوکز در قلب جنین را تغییر دهند. این خطر مقاومت قلبی به انسولین را افزایش می دهد که اغلب منجر به دیابت در بزرگسالی می شود . افراد با تمام سلول های قلبی که تا به حال خواهید داشت به دنیا می آیید. قلب پس از تولد به اندازه کافی سلول های عضلانی قلب را برای ترمیم هر گونه آسیب تولید نمی کند، بنابراین تغییراتی که .بر این سلول ها قبل از تولد تاثیر منفی می گذارد، می تواند برای تمام عمر باقی بماند
 
این تغییرات دائمی می تواند باعث کاهش بیشتر در سلامت قلب شود، زمانی که کودکان به سنین نوجوانی و بزرگسالی می رسند، زمانی که قلب شروع به پیر شدن می کند.
 
این مطالعه اهمیت تغذیه خوب مادر را در پیش از بارداری، نه تنها به خاطر مادر، بلکه برای سلامت نوزاد، نشان می دهد.امیدواریم با دانشی که اکنون در مورد اثرات منفی چاقی بر سلامت داریم، پتانسیل تغییر این مسیر وجود داشته باشد.
 
محققان در حال حاضر در حال انجام مطالعات طولانی مدت بر روی نوزادان متولد شده از زنان با رژیم های غذایی پرانرژی پرچرب هستند تا سلامت آنها را در طول دهه ها بررسی کنند.
  • گروه خبری : اخبار قلب,تغذیه
  • کد خبر : 136865
کلمات کلیدی
مریم رمضانی صباغ
خبرنگار

مریم رمضانی صباغ

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید