امروز : 25 اسفند 1403
  • 1403/11/21 - 12:50
  • 8
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZVWU

توت هایی سرشار از فواید سلامتی

توت ها حاوی اجزای تغذیه ای مختلفی مانند آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر هستند که خوردن آنها می تواند سلامت کلی را بهبود بخشد .

زغال اخته، شاه توت، کرن بری، توت فرنگی و گوجی بری از مغذی ترین انواع توت ها هستند که  ممکن است به پیشگیری از بیماری ها و مشکلات  مختلف سلامتی، از سرطان روده بزرگ تا زوال عقل کمک کنند.این مقاله به بررسی مزایای سلامتی ثابت شده توت ها، از جمله فواید آن برای سلامت قلب، پیشگیری از سرطان، بهبود سلامت مغز و سلامت روان می پردازد.

سلامت قلب

توت ها میوه های خوشمزه و همه کاره ای هستند که می توانند برای قلب مفید باشند. برخی از انواع توت ها حاوی چندین ماده مغذی مفید برای قلب مانند آنتی اکسیدان ها هستند و می توانند به کاهش کلسترول و فشار خون کمک کنند.

زغال اخته: زغال اخته سرشار از پلی فنول ها است که با جلوگیری از مشکلات تشکیل پلاکت و کاهش التهاب می تواند به طور قابل توجهی به سلامت قلب کمک کند، سلامت قلب و عروق را تقویت می کند. آنها همچنین می توانند فشار خون را بهبود بخشند و خواص ضد سرطانی، ضد نورودژنراتیو و ضد دیابت از خود نشان دهند.

انگور سیاه: انگور فرنگی سیاه سرشار از آنتوسیانین است که باعث رنگ بنفش تیره آن می شود و استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد. استرس اکسیداتیو زمانی در بدن ایجاد می شود که رادیکال های آزاد (مولکول های ناپایدار) به سلول ها و بافت ها آسیب می رسانند.

توت فرنگی: مانند توت فرنگی سیاه، توت فرنگی سرشار از آنتوسیانین است که ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند. آنها همچنین سرشار از ویتامین C هستند که برای عملکرد صحیح قلب مهم است و ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.

توت سیاه: شاه توت حاوی مقدار قابل توجهی فیبر است که می تواند به کاهش خطر بیماری عروق کرونر قلب کمک کند. محتوای غنی از ویتامین C فیبر همچنین می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد.

پیشگیری از سرطان

توت ها به دلیل داشتن  فیبر، ویتامین C و محتوای آنتوسیانین ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشند.

زغال اخته: زغال اخته به دلیل ویژگی های مغذی فراوانی که دارد به عنوان "ابر غذا" نامیده می شود، حاوی اسیدهای فنولیک بالایی است که دفاع ضد التهابی و آنتی اکسیدانی سلول ها را افزایش می دهد و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. اسیدهای فنولیک همچنین به ترویج آپوپتوز (مرگ سلولی) کمک می کند، فرآیندی طبیعی که به بدن اجازه می دهد سلول های آسیب دیده یا سرطانی را حذف کند.

تمشک سیاه: تمشک سیاه منبع قابل اعتماد بالایی در آنتوسیانین است که در تحقیقات آزمایشگاهی و مطالعات حیوانی از رشد تومورهای سرطانی جلوگیری می کند.

توت فرنگی: توت فرنگی سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است که ممکن است به کاهش خطر سرطان کمک کند، اگرچه تحقیقات متناقض است.

توت سیاه: شاه توت منبع خوبی از فیبر است. فیبر غذایی به ویژه برای کاهش بسیاری از انواع سرطان، به ویژه سرطان روده بزرگ، مهم است.

سلامت مغز

خوردن توت فواید بسیاری برای سلامت مغز دارد، از جمله بهبود حافظه، جلوگیری از بیماری های عصبی مانند زوال عقل و کند کردن روند پیری.

توت فرنگی: توت فرنگی ممکن است دارای خاصیت مبارزه با زوال عقل باشد. محتوای بالای آنتوسیانین آنها با کاهش بیان نشانگرهای التهابی در مغز، اثرات محافظت کننده عصبی را ارائه می دهد. آنها همچنین به خنثی کردن ترکیبات اکسیژن فعال که می توانند باعث آسیب اکسیداتیو شوند کمک می کنند.

زغال اخته: زغال اخته ممکن است خطر ابتلا به بیماری های عصبی مانند پارکینسون و بیماری آلزایمر را به دلیل محتوای پلی فنول بالا کاهش دهد. برخی از مطالعات همچنین نشان می دهد که آنها ممکن است یادگیری و حافظه را بهبود بخشند.

کرن بری: یک مطالعه در سال 2022 نشان داد که مصرف مکمل های کرن بری (معادل 1 فنجان کرن بری تازه) روزانه به مدت 12 هفته باعث بهبود حافظه و عملکرد عصبی در افراد مسن سالم می شود.

سلامت روان

شرایط سلامت روان می تواند از اضطراب تا افسردگی متغیر باشد. از آنجایی که توت ها حاوی ترکیباتی با خواص محافظت کننده عصبی هستند، ممکن است به بهبود سلامت روان کلی کمک کنند.

زغال اخته: یک مطالعه در سال 2024 نشان داد که آب زغال اخته علائم افسردگی، خلق و خوی ضعیف و اضطراب عمومی را کاهش می دهد، اما فقط به طور موقت. تحقیقات بیشتری لازم است.

توت فرنگی: جالب است که برخی از مطالعات نشان داده اند که نگاه کردن به گیاهان توت می تواند سلامت روان را بهبود بخشد. یک مطالعه در سال 2020 نشان داد که خیره شدن به گیاهان توت فرنگی به مدت 15 دقیقه باعث کاهش کورتیزول و تسکین احساسات منفی مانند استرس، تنش و سردرگمی می شود.

شاه توت: یک مطالعه حیوانی در سال 2020 نشان داد که عصاره شاه توت ممکن است دوره های شیدایی را در موش های مبتلا به اختلال دوقطبی کاهش دهد. اگرچه مطالعات انسانی ضروری است، نویسندگان این فرضیه را مطرح کردند که عصاره شاه توت ممکن است به پیشگیری یا کاهش دوره های شیدایی در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی کمک کند.

 

  • گروه خبری : اخبار قلب,تغذیه,سلامت روان
  • کد خبر : 138335
کلمات کلیدی
مریم رمضانی صباغ
خبرنگار

مریم رمضانی صباغ

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید