امروز : 20 اردیبهشت 1404
  • 1399/03/21 - 10:44
  • 14
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZpyT

با گروه گوشت و تخم مرغ آشنا شوید

گروه گوشت و تخم مرغ منابع تامین کننده پروتئین می باشند. پروتئین ها به عنوان اجزای سازنده استخوان، ماهیچه، غضروف، پوست و خون عمل می کنند. آنها هم چنین به عنوان واحد های سازنده آنزیم ها، هورمون ها و ویتامین ها عمل می کنند.



 گروه گوشت و تخم مرغ  منابع تامین کننده پروتئین می باشند. پروتئین ها به عنوان اجزای سازنده استخوان، ماهیچه، غضروف، پوست و خون عمل می کنند. آنها هم چنین به عنوان واحد های سازنده آنزیم ها، هورمون ها و ویتامین ها عمل می کنند.


این گروه شامل گوشت های قرمز (گوسفند و گوساله، شتر)، گوشت های سفید ( مرغ ،ماهی، پرندگان بوقلومون و  شتر مرغ) و تخم مرغ است .هر واحد گوشت کم چرب 55 کیلو کالری ،گوشت با چربی متوسط 75 کیلو کالری و گوشت پرچرب 100 کیلو کالری دارد.


این گروه حاوی پروتئین ، آهن، روی و سایر مواد مغذی است.


میزان توصیه شده مصرف روزانه برابر با 1-2 واحد است .


 


هر واحداز این گروه برابر است با :


2 تکه (هر تکه 30 گرم) گوشت خورشتی پخته، یا


نصف ران متوسط مرغ یا یک سوم سینه متوسط مرغ (بدون پوست)، یا


یک تکه ماهی به اندازه کف دست (بدون انگشت) ، یا


دو عدد تخم مرغ


 


چه نکاتی هنگام استفاده از گروه گوشت و تخم مرغ باید رعایت شود:


   چربی و کلسترول مغز، زبان وکله پاچه زیاد است. این مواد غذایی را خیلی کم مصرف کنید.


  بهتر است بیشتر از گوشت های سفید مانند مرغ و ماهی به جای گوشت قرمز استفاده کنید.


   ماهی و آبزیان منبع خوبی از امگا3 هستند . حداقل هفته ای 2 مرتبه از آن ها استفاده کنید.


 فرآورده های گوشتی مثل سوسیس، کالباس و همبرگر  حاوی مقادیر زیادی نمک و چربی  هستند بنابراین مصرف این غذاها را کاهش دهید .


  حتما در بسته بندی‌های محصولات گوشتی از کیسه‌های پلاستیکی استفاده کنید که نسبت به رطوبت و هوا نفوذ ناپذیر باشند در غیر این صورت این مواد غذایی دچار پدیده سوختگی سطحی می‌شوند که علاوه بر از دست دادن ویژگی‌های کیفی ارزش غذایی آن نیز کاهش پیدا می‌کند.


 کلسترول بد ( LDL ) خطر بیماری های عروق کرونری قلب را افزایش می دهد. تعدادی از غذاهای موجود در این گروه شامل قسمتهای چرب گوشت گاو، بره و سوسیس وکالباس معمولی، هات داگ، گوشت امحا و احشا در صورت مصرف زیاد موجب افزایش کلسترول بد می شوند.


 


منبع:دفتربهبودتغذیه جامعه وزارت بهداشت


 


 


  • گروه خبری : تغذیه
  • کد خبر : 134259
کلمات کلیدی
مریم رمضانی صباغ
خبرنگار

مریم رمضانی صباغ