امروز : 20 اردیبهشت 1404
  • 1399/03/07 - 12:50
  • 16
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZqCT

اگر ترش می‌کنید؛ این سبزی خوردن را نخورید.

سبزی خوردن از مزیت‌های سفره ایرانی است. در یک بشقاب سبزی خوردن، گیاه‌های مختلفی با ویژگی‌های مختلف حضور دارند و تقریبا همه آنها اشتهاآور و مقوی گوارش هستند.



در این مطلب دکتر ناصر رضایی پور، متخصص طب سنتی ایرانی به چگونگی مصرف سبزی خوردن و اینکه چه کسانی باید در مصرف سبزی احتیاط کنند اشاره کرده است.


 


- در این میان سبزی‌ها بیشترین توصیه به مصرف ریحان و نعناع است که به هضم بهتر غذا و رفع یبوست کمک شایانی می‌کنند.


 


- در رده دوم سبزی‌ها، جعفری و گشنیز قرار دارند که موجب ایجاد تعادل در گرمی و سردی سبزی خوردن و تقویت گوارش می‌شوند و مرزه و ترخون نیز بخاطر مزه تند و تیزشان و مزاج خیلی گرم و خشکشان در رده سوم قرار می‌گیرند.


 


- برخی سبزی‌ها مانند تره و تربچه، نفاخ‌اند که باید کمتر استفاده شوند. ترخون و تره نیز در مصرف زیاد مشکل‌زا هستند.


 


- بیشتر سبزی‌ها به جز گشنیز گرم هستند، خرفه نیز که متاسفانه امروزه فراموش شده، سرد و تر است و موجب کاهش عطش و ایجاد تعادل در سبزی خوردن‌ها می شود و به ویژه برای گرم و خشک‌ها ایده‌آل است .


 


نکته: حجم سبزی خوردن در هر وعده باید معقول باشد وگرنه به عکس، گوارش را دچار اختلال می‌کند.


 


منبع : انجمن علمی طب ایرانی


  • گروه خبری : طب ایرانی
  • کد خبر : 134488
کلمات کلیدی
مریم رمضانی صباغ
خبرنگار

مریم رمضانی صباغ