- 1399/03/07 - 12:50
- زمان مطالعه : 1 دقیقه
- /ZqCT
اگر ترش میکنید؛ این سبزی خوردن را نخورید.
سبزی خوردن از مزیتهای سفره ایرانی است. در یک بشقاب سبزی خوردن، گیاههای مختلفی با ویژگیهای مختلف حضور دارند و تقریبا همه آنها اشتهاآور و مقوی گوارش هستند.
در این مطلب دکتر ناصر رضایی پور، متخصص طب سنتی ایرانی به چگونگی مصرف سبزی خوردن و اینکه چه کسانی باید در مصرف سبزی احتیاط کنند اشاره کرده است.
- در این میان سبزیها بیشترین توصیه به مصرف ریحان و نعناع است که به هضم بهتر غذا و رفع یبوست کمک شایانی میکنند.
- در رده دوم سبزیها، جعفری و گشنیز قرار دارند که موجب ایجاد تعادل در گرمی و سردی سبزی خوردن و تقویت گوارش میشوند و مرزه و ترخون نیز بخاطر مزه تند و تیزشان و مزاج خیلی گرم و خشکشان در رده سوم قرار میگیرند.
- برخی سبزیها مانند تره و تربچه، نفاخاند که باید کمتر استفاده شوند. ترخون و تره نیز در مصرف زیاد مشکلزا هستند.
- بیشتر سبزیها به جز گشنیز گرم هستند، خرفه نیز که متاسفانه امروزه فراموش شده، سرد و تر است و موجب کاهش عطش و ایجاد تعادل در سبزی خوردنها می شود و به ویژه برای گرم و خشکها ایدهآل است .
نکته: حجم سبزی خوردن در هر وعده باید معقول باشد وگرنه به عکس، گوارش را دچار اختلال میکند.
منبع : انجمن علمی طب ایرانی
