امروز : 20 اردیبهشت 1404
  • 1398/10/03 - 14:50
  • 17
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZhCT

از ورزش سنگین، بی‌تحرکی و مصرف غذاهای یبوست‌آور در روزهای آلودگی هوا بپرهیزید

یک متخصص طب ایرانی با اشاره به اهمیت آب و هوا در این مکتب طبی، با بیان راهکارهایی برای کاهش عوارض آلودگی هوا بر بدن، بر پرهیز از ورزش سنگین، بی‌تحرکی و مصرف غذاهای یبوست‌آور در روزهای آلودگی هوا تاکید کرد و بوییدن بوهای خوش را برای افزایش توان عمومی بدن در این روزها، موثر دانست.



به گزارش روابط‌عمومی دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، دکتر «ناصر رضایی‌پور»، متخصص طب ایرانی با اشاره به تاکید حکمای ایرانی بر توجه به آب و هوای محل زندگی به‌عنوان یکی از شش اصل ضروری حیات، به راهکارهای این مکتب غنی طبی برای کاهش عوارض آلودگی هوا بر بدن اشاره کرد و گفت: پرهیز از فعالیت‌های کاهنده قوا، شامل خواب ناکافی و شب‌زنده‌داری، زیاده‌روی در فعالیت جنسی، مواجهه با هوای بسیار سرد، مواجهه درازمدت با امواج الکترومغناطیس به‌ویژه رایانه و تلفن همراه، حمام سنگین و گرسنگی طولانی‌مدت، از جمله توصیه‌های مهم طب ایرانی در روزهایی است که با آلودگی هوا مواجه هستیم.


 


وی علاوه‌بر توصیه به پرهیز از فعالیت بدنی و ورزش سنگین در روزهای آلودگی هوا، بر پرهیز از بی‌تحرکی نیز تاکید کرد و در ادامه گفت: پرهیز از مصرف سیگار و قلیان، استفاده نکردن از حشره‌کش در محیط، پرهیز از پخت‌وپز بدون تهویه مناسب در آشپزخانه، از دیگر توصیه‌های مهم در این روزها برای کاهش ورود مواد زاید و سمی اضافه‌تر به بدن است.


 


رضایی‌پور با بیان اینکه بوهای خوش، اعضای رئیسه شامل قلب، مغز و کبد را تقویت می‌کنند، شادی‌بخش‌اند و توان عمومی بدن را می‌افزایند، از بوییدن مواد خوشبویی مانند نیلوفر، بنفشه و صندل در افراد گرم‌مزاج و بوییدن مشک، عنبر، لادن، میخک(قرنفل) و جوز بوا در افراد سردمزاج، به‌عنوان راهکاری مناسب برای کاهش عوارض آلودگی هوا بر بدن یاد کرد و افزود: علاوه‌بر این موارد، توصیه می‌شود بوییدن مواد خوشی مانند لیمو، پرتقال، سیب، به، زعفران، هل، دارچین، بهارنارنج، خیار، گل سرخ، گلاب و مانند آنها را نیز در روزهایی که هوا آلوده است، از یاد نبرید.  


 


این متخصص طب ایرانی در زمینه تدابیر غذایی در زمان آلودگی هوا نیز به پرهیز از پرخوری و برهم‌خوری توصیه کرد و گفت: پرهیز از خوردن غذاها و میوه‌های تر(آب‌دار)، خوراکی‌های افزاینده غلظت خون مانند گوشت گاو، عدس، بادنجان به‌ویژه میرزاقاسمی، کنسروها، غذاهای خمیری چون ماکارونی و لازانیا، غذاهای چرب و سنگین مانند کله‌پاچه، غذاهای حاوی گوشت و روغن زیاد، شیرینی، ماهی و در میوه‌ها، انگور، آلو، شفتالو، هندوانه، خربزه، خیار و برخی از سبزی‌ها و مصرف بیشتر خوراکی‌های خشک‌تری مانند خشکبار، مغزها و ... برای کاهش رطوبات بدن، از جمله توصیه‌های غذایی در روزهای آلودگی هوا است.


 


وی با تاکید بر پرهیز از مصرف خوراکی‌های یبوست‌آور مانند گوشت گاو و گوساله، گوشت‌های صنعتی مانند سوسیس و کالباس، غذاهای خشک، عدس‌پلو، موز سفت، خرمالوی نارس و گس، میوه‌های ترش، سنجد، افزود: در صورت تمایل به خوردن گوشت، مصرف گوشت‌هایی که لطیف‌تر بوده و دیرتر فاسد می‌شوند، از جمله گوشت پرندگان کوچک با مزاج معتدل، مانند جوجه و کبک، همراه با چاشنی‌های ترشی چون سماق، غوره، آب‌لیمو، سرکه یا آب انار ترش، توصیه می‌شود.


 


رضایی‌پور در پایان با توصیه به مصرف خوراکی‌هایی که موجب نشاط و تقویت اعضای رئیسه بدن، حفظ حرارت غریزی بدن، تقویت معده و رفع مشکلات گوارشی می‌شوند، برخی از انواع این خوراکی‌ها را برشمرد و گفت: آلو بخارا، انار، مورد، انواع به، پسته، پونه، پیاز، تمر هندی، جو، خاکشیر، خرفه، رازیانه، زرشک، زعفران، سماق، سیب، سیر، کاسنی، گشنیز، گلاب، لیمو، نارنج، نارنگی و هل از جمله این خوراکی‌ها هستند که اثرات تقویت‌کننده سیستم ایمنی، ضد میکروبی و آنتی‌اکسیدانی آنها ثابت شده است.


 


 


منبع : دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی


 


  • گروه خبری : طب ایرانی
  • کد خبر : 134480
کلمات کلیدی
مریم رمضانی صباغ
خبرنگار

مریم رمضانی صباغ