آموزش

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد:

ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻫﺎی ﺗﻐﺬﻳﻪ ای در اﻳﺎم روزه داری و کرونا 2

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بیان کرد : در ﻣــﺎه ﻣﺒــﺎرک رﻣﻀــﺎن ﻧﻴــﺰ ﻣﺎﻧﻨــﺪ ﻫﻤﻴﺸــﻪ ﭘﻴــﺮوى از ﺑﺮﻧﺎﻣــﻪ ﻏــﺬاﻳﻰ ﻣﺘﻨــﻮع و ﻣﺘﻌــﺎدل ﻳﻌﻨــﻰ ﺗــﺎﻣﻴﻦ اﻧــﻮاع ﻣﺨﺘﻠﻔــﻰ از ﻣــﻮاد ﻏــﺬاﻳﻰ ﺑــﻪ ﺗﻨﺎﺳــﺐ ﺑــﺎ ﻳﻜــﺪﻳﮕﺮ و ﻣﻘــﺎدﻳﺮ ﻛــﺎﻓﻰ از ﻣــﻮاد ﻣــﻮرد ﻧﻴــﺎز ﺑــﺮاى ﺣﻔــﻆ ﺳــﻼﻣﺖ ﺑــﺪن و رﻋﺎﻳــﺖ ﻣﻴﺎﻧــﻪروى ﺑــﺎ ﻣﺤــﺪود ﻧﻤـﻮدن ﻏــﺬاﻫﺎى داراى ﭼﺮﺑــﻰ، ﻛﻠﺴــﺘﺮول، ﻗﻨـﺪ، ﻧﻤــﻚ زﻳــﺎد و ﺗﺮﻛﻴﺒــﺎت اﻓﺰودﻧـﻰ ﺗﻮﺻــﻴﻪ ﻣــﻰ ﺷــﻮد.
 
وی افزود: ﻏـﺬاﻫﺎ ﺑــﺮاﺳــﺎس ﻣﺤﺘــﻮاى ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ، وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ و ﻣﻮادﻣﻌﺪﻧﻰ در ٦ ﮔﺮوه اﺻـﻠﻰ ﻏـﺬاﻳﻰ ﻗـﺮار دارﻧـﺪ. اﻧﺘﺨـﺎب اﻧـﻮاع ﻏـﺬاﻫﺎ از ﮔـﺮوه ﻫـﺎى ﻣﺨﺘﻠـﻒ ﺑـﻪ ﺷـﺮح زﻳـﺮ و ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ، اﻧﺘﺨﺎب ﻣـﻮاد ﻏـﺬاﻳﻰ ﺟـﺎﻳﮕﺰﻳﻦ در ﻫـﺮ ﮔـﺮوه ﻏـﺬاﻳﻰ ﺑـﺮاى ﺑـﺮ ﻃـﺮف ﻧﻤـﻮدن ﻧﻴﺎزﻫـﺎى ﺗﻐﺬﻳـﻪ اى ﺷـﺎﻣﻞ آب، اﻣـﻼح، وﻳﺘــﺎﻣﻴﻦ ﻫــﺎ، ﻣــﻮاد ﻣﻌــﺪﻧﻰ، ﭘــﺮوﺗﺌﻴﻦ و اﻧــﺮژى ﻣــﻮرد ﻧﻴــﺎز ﺑــﺪن اﻓــﺮاد روزه دار در ﺳــﻪ وﻋــﺪه ﻏــﺬاﻳﻰ (ﺳﺤﺮ، اﻓﻄﺎر و ﺷﺎم) ﺿﺮورى اﺳﺖ.
 
وی درخصوص ﺷﺶ ﮔﺮوه ﻏﺬاﻳﻰ اﺻﻠﻰ و ﺟﺎﻳﮕﺰﻳﻦ ﻫﺎى آﻧﻬﺎ توضیح داد: این شش گروه غذایی ﻋﺒﺎرﺗﻨﺪ از، ﮔـﺮوه ﻧـﺎن و ﻏــﻼت، ﮔـﺮوه ﺳـﺒﺰی ﻫـﺎ، ﮔﺮوه ﻣﻴﻮه ﻫﺎ، ﮔـﺮوه ﺷـﻴﺮ و ﻟﺒﻨﻴـﺎت، ﮔﺮوه ﮔﻮﺷﺖ و ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ و ﮔﺮوه ﺣﺒﻮﺑﺎت و ﻣﻐﺰ داﻧﻪ ﻫﺎ، است.
 
دکتر عبداللهی درخصوص ﮔـﺮوه ﻧـﺎن و ﻏــﻼت گفت: ﻧـﺎن ﻫﺎ (ﺷـﺎﻣﻞ، ﺳــﻨﮕﻚ، ﺑﺮﺑـﺮى، ﻧــﺎن ﺟـﻮ، ﻟـﻮاش، ﺗــﺎﻓﺘﻮن و ﺳـﺎﻳﺮ ﻧــﺎن ﻫـﺎى ﻣﺤﻠــﻰ)، ﺑـﺮﻧﺞ، اﻧــﻮاع ﻣﺎﻛﺎروﻧﻰ، رﺷﺘﻪ ﻫﺎ، ﻏﻼت ﺻـﺒﺤﺎﻧﻪ ، ﺑﻠﻐـﻮر ﮔﻨـﺪم ، ﺑﻠﻐـﻮر ﺟـﻮ اﺳـﺖ. ﺗﻮﺻـﻴﻪ ﺑـﺮ اﻳـﻦ اﺳـﺖ ﻛـﻪ ﺣـﺪاﻗﻞ ﻧﻴﻤـﻰ از ﻧـﺎن و ﻏـﻼت ﻣﺼﺮﻓﻰ روزاﻧﻪ از ﻧﻮع ﺳﺒﻮس دار ﺑﺎﺷﺪ.
 
وی درخصوص ﮔـﺮوه ﺳـﺒﺰی ﻫـﺎ نیز بیان کرد: این گروه ﺷـﺎﻣﻞ، اﻧـﻮاع ﻛـﺎﻫﻮ، اﺳـﻔﻨﺎج، ﻛـﺮﻓﺲ، ﺳـﺒﺰى ﺧـﻮردن و ﺳـﺎﻳﺮ ﺳـﺒﺰى ﻫـﺎى ﺑﺮﮔـﻰ، اﻧـﻮاع ﻛﻠـﻢ، ﻫـﻮﻳﺞ، ﺑﺎدﻣﺠﺎن، ﻧﺨﻮد ﺳﺒﺰ، ﻟﻮﺑﻴﺎ ﺳﺒﺰ، اﻧﻮاع ﻛﺪو، ﻓﻠﻔﻞ، ﻗﺎرچ، ﺧﻴﺎر، ﮔﻮﺟﻪ ﻓﺮﻧﮕﻰ و ﭘﻴﺎز است. ﮔﺮوه ﻣﻴﻮه ﻫﺎ نیز شامل اﻧـﻮاع ﻣﻴـﻮه ﻫـﺎى ﻓﺼـﻞ از ﺟﻤﻠـﻪ ﻣﺮﻛﺒـﺎت (ﻣﺎﻧﻨـﺪ، ﭘﺮﺗﻘـﺎل، ﻧـﺎرﻧﮕﻰ، ﻟﻴﻤـﻮ ﺗـﺮش، ﻟﻴﻤـﻮ ﺷـﻴﺮﻳﻦ، ﮔﺮﻳـﭗ ﻓـﺮوت)، ﺳـﻴﺐ ، ﻛﻴـﻮى و اﻧـﻮاع آب ﻣﻴـﻮه ﻃﺒﻴﻌـﻰ و ﺑـﺪون ﺷـﻜﺮ اﻓـﺰوده، ﻛﻤﭙـﻮت ﻣﻴـﻮه ﻫـﺎ ( ﻛـﻢ ﺷـﻴﺮﻳﻦ ﻳـﺎ ﺑـﺪون ﺷـﻜﺮ اﻓﺰوده ) و ﻣﻴﻮه ﻫﺎى ﺧﺸﻚ (ﺧﺸﻜﺒﺎر) است.
 
وی گفت: ﻣﺼـﺮف ﻣﻘـﺎدى ﻛـﺎﻓﻰ ﮔـﺮوه ﺳـﺒﺰى ﻫـﺎ و ﻣﻴـﻮه ﻫـﺎ در اﻳـﺎم روزه دارى ﺑـﺎ ﺗـﺎﻣﻴﻦ وﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ ﻫـﺎ ﺑـﻪ ﺧﺼـﻮص وﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ C و ﭘــﻴﺶ ﺳﺎز وﻳﺘﺎﻣﻴﻦ A ﺑﻪ ﺗﻘﻮﻳﺖ ﺳﻴﺴﺘﻢ اﻳﻤﻨﻰ ﺑﺪن ﺑﺮاى ﻣﻘﺎﺑﻠﻪ ﺑﺎ ﺑﻴﻤﺎرى ﻛﻮوﻳﺪ ١٩ ﻛﻤﻚ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ.
 
دکتر عبداللهی همچنین درخصوص ﮔـﺮوه ﺷـﻴﺮ و ﻟﺒﻨﻴـﺎت تصریح کرد: این گروه نیز ﺷـﺎﻣﻞ ﺷـﻴﺮ، ﻣﺎﺳـﺖ، ﭘﻨﻴـﺮ، ﻛﺸـﻚ و دوغ است. اﻳـﻦ ﮔـﺮوه ﻋـﻼوه ﺑـﺮ ﺗـﺎﻣﻴﻦ ﻛﻠﺴـﻴﻢ و ﻓﺴـﻔﺮ و ﺑﺨﺸـﻰ از ﭘــﺮوﺗﺌﻴﻦ، وﻳﺘــﺎﻣﻴﻦ ﻫــﺎى ﮔــﺮوه B ﺑـﻪ ﺧﺼــﻮص وﻳﺘــﺎﻣﻴﻦ ٢B و ١٢B را ﻛــﻪ ﺑــﻪ ﺗﻘﻮﻳــﺖ ﺳﻴﺴــﺘﻢ اﻳﻤﻨــﻰ ﺑــﺪن ﻛﻤــﻚ ﻣــﻰ ﻛﻨﻨﺪ، ﺗﺎﻣﻴﻦ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ. ﺗﻮﺻﻴﻪ می شود ﻛﻪ ﻟﺒﻨﻴﺎت از ﻧﻮع ﻛﻢ ﭼﺮب ( ﻛﻤﺘﺮ از 2.5 درﺻﺪ ﭼﺮﺑﻰ) ﻣﺼﺮف ﺷﻮد.
 
دکتر عبداللهی ﮔﺮوه ﮔﻮﺷﺖ و ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ را به این شرح بیان کرد: اﻳـﻦ ﮔـﺮوه ﻣﻨﺒـﻊ ﺗـﺎﻣﻴﻦ ﭘـﺮوﺗﺌﻴﻦ ﺣﻴـﻮاﻧﻰ و ﺑـﺎ ﻛﻴﻔﻴـﺖ ﺑـﺎﻻ ﻫﺴـﺘﻨﺪ و ﺷـﺎﻣﻞ ﮔﻮﺷـﺖ ﻗﺮﻣـﺰ، ﻣـﺮغ، ﻣﺎﻫﻰ، ﻣﻴﮕﻮ، ﺑﻠﺪرﭼﻴﻦ، ﻏﺎز، اردک، ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ و ﺗﺨﻢ ﺳﺎﻳﺮ ﭘﺮﻧﺪﮔﺎن هستند.
 
وی درباره ﮔﺮوه ﺣﺒﻮﺑﺎت و ﻣﻐﺰ داﻧﻪ ﻫﺎ نیز خاطرنشان کرد: ﺣﺒﻮﺑـﺎت ﺷـﺎﻣﻞ ﻧﺨـﻮد، اﻧـﻮاع ﻟﻮﺑﻴـﺎ، ﻋـﺪس، ﺑـﺎﻗﻼ، ﻟﭙـﻪ و ﻣـﺎش و نخود و ﻣﻐﺰﻫـﺎ نیز ﺷـﺎﻣﻞ، ﮔـﺮدو، ﺑـﺎدام، ﻓﻨﺪق، ﭘﺴﺘﻪ، ﺑﺎدام زﻣﻴﻨﻰ، ﺑﺎدام ﻫﻨﺪى و غیره، است.
 
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت یادآور شد: در اﻳﺎم روزه دارى اﻣﺴـﺎل، ﺑـﻪ ﻣﺼـﺮف ﻣﻨـﺎﺑﻊ ﻛـﺎﻓﻰ ﭘـﺮوﺗﺌﻴﻦ اﻋـﻢ از ﺣﻴـﻮاﻧﻰ و ﻳـﺎ ﮔﻴـﺎﻫﻰ ﻛـﻪ ﺑـﺮاى ﻋﻤﻠﻜـﺮد ﻃﺒﻴﻌـﻰ ﺳﻴﺴـﺘﻢ اﻳﻤﻨﻰ ﺑـﺪن ﺑـﺮاى ﭘﻴﺸـﮕﻴﺮى از ﺑﻴﻤـﺎرى ﻛﻮوﻳـﺪ ١٩ ﻻزﻣﻨـﺪ، ﺑﺎﻳـﺪ ﺗﻮﺟـﻪ ﺷـﻮد. اﻧـﻮاع ﺣﺒﻮﺑـﺎت ﻣﻨﺒـﻊ ﭘـﺮوﺗﺌﻴﻦ ﻫﺴـﺘﻨﺪ و وﻗﺘـﻰ ﻫﻤﺮاه ﺑﺎ ﻏﻼت ﻣﺼﺮف ﻣﻰ ﺷـﻮﻧﺪ، ﺑـﻪ ﻋﻨـﻮان ﺟـﺎﻳﮕﺰﻳﻦ ﮔﻮﺷـﺖ، ﻣـﺮغ و ﻣـﺎﻫﻰ ﻣـﻰ ﺗﻮاﻧﻨـﺪ ﻳـﻚ ﭘـﺮوﺗﺌﻴﻦ ﺧـﻮب و ﺑـﺎ ﻛﻴﻔﻴـﺖ را ﺑﺮاى ﺑﺪن ﺗﺎﻣﻴﻦ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ.
 
 
منبع : دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی
 

ساعت : 10:43 -  روز  : یکشنبه  - 7 /  2 / 1399 /  شماره خبر : 31 / تعداد نمايش :77

درج نظر بینندگان نظرات کاربران فایل مرتبط
  درج نظر بينندگان خبر :

نام:   
ایمیل:  
نظر:    

  نظرات كاربران:


 

مسابقه عکس قلب سالم



مسابقه اینترنتی قلب سالم


آموزش تصویری احیای قلب

با نحوه و چگونگی احیای قلبی آشنا شوید

 

آموزش پیشگیری سلامت قلب

درباره سلامت قلب بیشتر بیاموزیم

اندازهگیری استرس

آیا می توان استرس را اندازه گیری کرد !

 

  

بهینه سازی وب سایت - طراحی پرتال ورود