عوارض مصرف قلیان و دخانیات در بروز بیماریهای قلبی - عروقی

● با وجود آثار شناخته شده دخانیات بر سالمت قلب و در دسترس بودن راه حلهایی برای کاهش مرگ و میرهای مرتبط، اکثر مردم آگاهی کافی در مورد اینکه دخانیات یکی از علل اصلی بیماریهای قلبی عروقی میباشد، با بیماری ندارند.

● بیماریهای قلبی عروقی)CVD )در بین سایر علل مرگ در جهان باعث مرگ تعداد بیشتری از مردم میشود

مصرف دخانیات و قرار گرفتن در معرض دود دست دوم عامل حدود 12 درصد از کل مرگ و میر بیماریهای قلبی میباشد

مصرف دخانیات دومین علت بیماریهای قلبی عروقی پس از فشار خون باال شناخته شده است

اپیدمی جهانی دخانیات در هر سال بیش از 7 میلیون نفر را به کام مرگ میبرد که نزدیک به 900 هزار نفر آن افرادی هستند که در معرض مواجهه با دود دست دوم افراد سیگاریهای قرار داشته و از تنفس آن رنج میبرند.

نزدیک به 80 درصد یا بیش از 1 میلیارد نفر از 4.1 میلیارد نفر مصرف کننده دخانیات در سراسر جهان در کشورهای کم درآمد و متوسط درآمد زندگی میکنند که در آن بار بیماری و مرگ مرتبط با دخانیات سنگینتر است.

تغییری که در سبک زندگی جامعه پدید آمده باعث شیوع بیماریهای قلبی و عروقی شده است، به طور مثال؛ استعمال سیگار، قلیان و دخانیات، مصرف غذاهای پرچرب، مصرف غذاها با قند زیاد و شیوع استفاده از قلیان در جوانان از علل بروز بیماریهای قلبی در جوانان است.از سوی دیگر باورهای غلطی که در مورد بیخطر بودن مصرف قلیان برای قلب و سالمت جسم و روان موجود دارد، از قبیل عبور دود از آب و سمزدایی دود از این طریق، وجود اسانسهای میوهای با فایده، دور همنشینی و تفریح مواردی است که به گسترش مصرف قلیان در جامعه دامن میزند. هرچند میزان شیوع بیماریهای قلبی در افراد مسن نسبت به جوانان بیشتر است، اما متأسفانه در سالهای اخیر، شیوع این بیماریها در جوانان نیز افزایش یافته است، حتی مصرف دخانیات در افراد ورزشکار نیز عوارض خود را در پی دارد و اینگونه نیست که اگر فردی دخانیات مصرف میکند و همزمان ورزش انجام میدهد، از ابتال به بیماریهای قلبی و عروقی در امان است.

ساعت : 12:7 -  روز  : سه شنبه  - 4 /  10 / 1397 /  شماره خبر : 31 / تعداد نمايش :186