آموزش

"پیام های تغذیه ای بسیج ملی پوشش مصرف نمک یددار تصفیه شده"

 
استفاده از نمک های صنعتی، صادراتی و نمک دریا برای مصارف خوراکی ممنوع است
حیاتی ترین نقش ید در بدن، شرکت در ساختمان هورمون های تیروئیدی است که در رشد و تکجسمی و عصبی، عملکرد طبیعی مغز و سیستم عصبی، حفظ دمای بدن، تولید انرژی و سوخت و ساز
تاثیر می گذارند.کمبود ید موجب افزایش خطر سقط جنین در مادران باردار می شود.کمبود ید موجب اختلال رشد مغز جنین، تولد نوزاد مبتلا به عقب ماندگی شدید جسمی و مغزی و ناشنوایی و اختلال در تکلم می شود.
 
نمک های صنعتی، صادراتی و سنگ نمک فاقد ید هستند وبرای مصارف خوراکی و حتی خیساندن برنج
نیز توصیه نمی شوند.
سنگ نمک علاوه بر اینکه فاقد ید است، به دلیل انواع ناخالصی ها و آلودگی ها نباید مورد مصرف
خوراکی قرار گیرد.
مصرف زیاد نمک یددار هم می تواند موجب اختلالات فراوانی از جمله افزایش فشار خون شود.
مقدار مصرف روزانه نمک باید کمتر از 5 گرم (حدودا به اندازه یک قاشق مرباخوری) باشد که این مقدار
باید از تمام مواد غذایی روزانه تامین شود.
نمک های صنعتی که در بسته بندی های کوچک و با عنوان صادراتی عرضه می شوند، فاقد ید هستند و 
نباید استفاده شوند
همه افراد خانواده، از کودک و بزرگسال، باید نمک تصفیه شده یددار مصرف کنند
برای پیشگیری ازافزایش فشارخون،مصرف نمک و غذاهای شور راکاهش دهید
برای پیشگیری از فشار خون بالا نمکدان ها را از سر سفره حذف کنید
افرادی که غذاهای پرنمک وشورمیخورند،شانس بیشتریب رای ابتلا به سرطان معده دارند
مصرف زیادنمک و غذاهای شور مهمترین علت فشارخون بالاست.باکاهش مصرف نمک خطرابتلابه 
فشارخون بالاوسکته مغزی راکاهش دهید
مصر ف زیادنمک یا غذاهای شور،یکی ازدلایل مهم ابتلا به پوکی استخوان است
کاهش مصرف نمک،خطرپوکی استخوان راکاهش دهید
درافرادی که درطول زندگی خود بطور مداوم غذاهای شوروپرنمکمصرف کرده اند ،ا حتمال افزایش فشار
خون بیشتراست
به غذای کودک زیریکسال نمک اضافه نکنیدتاذائقه ا و به غذاهای شورعادت نکند 
به برچسب مواد غذایی برای آگاهی از میزان نمک آن توجه کنید، زیرا مشخص می کندکه درمحصول 
مربوطه چقدرسدیم(نمک)، قند و چربی وجوددارد 
برای بهبودطعم وکاهش مصرف نمک درتهیه غذاها،می توان ازسبزیهای تازه،سیر،لیموترش،آب
نارنج،آویشن،شویدو دیگر سبزی های معطر به جای نمک استفاده کرد.
انواع غذاهاوسوپهای آماده مصرف، کنسروها، فست فودهایی نظیر انواع سوسیس، کالباس، ژامبون و
تنقلاتی همچون چیپس،پفک و آجیل شور،مقدارزیادی نمک دارند.
نمک غذا رادر مرحله آخر پخت اضافه کنید تا ید آن حفظ شود
برای حفظ حداکثر ید در نمک، نمک یددار تصفیه شده را بایددرظروف دربسته پلاستیکی،چوبی،سفالی 
ویاشیشه های رنگی وتیره نگهداری کرد.
 
بیشتر مواد غذایی دارای سدیم (نمک پنهان) هستند.مراقب نمک پنهان باشید
سکته قلبی در کمین من و شما است.مصرف نمک را کاهش دهیم

ساعت : 12:11 -  روز  : دو شنبه  - 3 /  10 / 1397 /  شماره خبر : 31 / تعداد نمايش :68

درج نظر بینندگان نظرات کاربران فایل مرتبط
  درج نظر بينندگان خبر :

نام:   
ایمیل:  
نظر:    

  نظرات كاربران:


 

مسابقه عکس قلب سالم



مسابقه اینترنتی قلب سالم


آموزش تصویری احیای قلب

با نحوه و چگونگی احیای قلبی آشنا شوید

 

آموزش پیشگیری سلامت قلب

درباره سلامت قلب بیشتر بیاموزیم

اندازهگیری استرس

آیا می توان استرس را اندازه گیری کرد !

 

  

بهینه سازی وب سایت - طراحی پرتال ورود