مصرف نابجای استروییدهای آنابولیک در جوانان عوارض قلبی و عروقی به همراه دارد

به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (وب دا)؛ کارشناس دارویی مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به مسمومیت و عوارض ناشی از سوء مصرف مواد (مواد مخدر و محرک) اظهارداشت: مسمومیت با مواد مخدر یکی از مرگبارترین انواع مسمومیت ها محسوب می شود.

دکتر بهاره قدیریان با بیان این که امتحان کردن مصرف مواد در جمع دوستان و از روی کنجکاوی،و استعمال سیگار آغاز حرکت در مسیر بی بازگشت اعتیاد است، ادامه داد: مصرف انواع داروهای هورمونی با هدف بدنسازی در جوانان می تواند سبب بروز عوارض وخیمی مانند عقیمی، نارسایی قلبی و کبدی، کوتاهی قد و بزرگ شدن سینه در مردان و پرمویی و خشونت صدا در خانمها شود.

این کارشناس یادآورشد: مصرف نابجای استروییدهای آنابولیک در جوانان جهت بدنسازی و رقابت های ورزشی با خطر بروز عوارض قلبی و عروقی مانند ازدیاد فشار خون و نارسایی قلبی همراه است.

وی خاطرنشان کرد: استعمال سیگار سبب بروز انواع سرطان مانند سرطان مری، ریه، مثانه می شود.

دکتر قدیریان عنوان کرد: استفاده خودسرانه از فرآورده های قاچاق و بدون مجوز جهت بدنسازی و پرورش اندام در جوانان، خطرابتلا به انواع اختلالات جسمی و روانی را برای مصرف کننده در بردارد.

وی ادامه داد: مصرف همزمان مواد مخدر با برخی از داروهای خواب آور و آرام بخش می تواند سبب بروز مسمومیت های شدید و حتی مرگ در فرد مصرف کننده شود.

این کارشناس دارویی افزود: تزریق مواد مخدر از طریق سرنگ های آلوده، غیر استریل و مشترک با خطر بروز انواع بیماری های عفونی خطرناک مانند ایدز و هپاتیت همراه است.

وی متذکرشد: فراورده های مخدر و اعتیادزای "پان پراگ" برخلاف ادعای مطرح شده مبنی بر خوشبو کنندگی دهان و یا ترک سیگار، سبب بروز اعتیاد می شوند.

دکتر قدیریان هشدارداد: هر گونه تغییرات رفتاری غیر عادی و ناگهانی مانند گوشه گیری، بی خوابی، بی حوصلگی، پرخاشگری، غیبت از محل کار و تحصیل، بی نظمی و ناامیدی در فرزندان خود را جدی گرفته و در پی بررسی علت آن باشید.

منبع : پایگاه جامع آموزش و فرهنگ سازی سلامت وزارت بهداشت

ساعت : 8:55 -  روز  : دو شنبه  - 6 /  1 / 1397 /  شماره خبر : 31 / تعداد نمايش :79