متخصص قلب و عروق:

وابسته به علائم کلاسیک نباشید؛ سکته قلبی گاهی هیچ علامتی ندارد

براساس گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دکتر مسعود قاسمی، متخصص قلب و عروق و هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با توضیح فوق گفت:

قلب مهمترین ماهیچه بدن شماست، ماهیچه‌ای که زنده ماندن و نفس کشیدن شما با او پیوند خورده پس مراقبت از آن و سلامت آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

دکتر قاسمی با بیان این که سکته و ناراحتی‌های قلبی عروقی یکی از عاملین اصلی مرگ و میر در جهان محسوب می‌شود گفت: یک سری عوامل خطرزا و مستعد کننده در بروز بیماری‌های قلبی به خصوص سکته قلبی دخالت دارند که این عوامل را می‌توان با اصلاح سبک زندگی به خوبی از بین برد.

این متخصص تغذیه سه عامل، چربی خون بد بالا، فشارخون بالا و استعمال دخانیات را از جمله مهم‌ترین فاکتورهای خطر ابتلا به سکته قلبی دانست و گفت: در کنار این عوامل، فاکتورهای دیگری نیز از جمله ژنتیک، سابقه فامیلی، شیوه نادرست زندگی و آلودگی هوا بسیار تأثیرگذار هستند.

دکتر قاسمی دو نکته را در مورد علائم ابتلا به سکته قلبی مهم دانست و گفت: وابسته به علائم کلاسیک نباشید، گاهی هیچ علامتی ندارد.

وی افزود: گاهی ممکن است علائم قلبی به صورت دیگری غیز از علائم شایع خود را نشان دهد که یکی از شایع‌ترین و بارزترین این موارد که باعث اشتباه می‌شود، سوزش سر دل است.

این متخصص با بیان این که در بسیاری از حوادث قلبی ، بخصوص سکته‌های قسمت تحتانی قلب، درد شکم یا معده گزارش می‌شود ،گفت: بیمار گاهی با این علائم با مصرف شربت ضد اسید و داروهای مخصوص معده و گوارشی سعی در کنترل درد دارد، بنابراین هرگز نباید به علائم کلاسیک وابسته باشید، اگرچه که علائم کلاسیک هم بسیار کمک کننده است.

وی با تأکید بر این که انفارکتوس قلبی گاهی هیچ علامتی ندارد، گفت: اگر درد قلبی که هشدار قبل از سکته است، وجود نداشته باشد، به این نوع سکته‌ها انفارکتوس ساکت گفته می‌شود.

دکتر قاسمی افزود: اگر سکته به صورت ناقص رخ دهد، بخشی از سلول‌ها زنده می‌مانند و بخشی کاملا از بین می‌روند و این حادثه نه تنها به قلب بلکه در طولانی مدت بر روی دیگر ارگان‌های بدن نیز تأثیر ناخوشایندی به جای می‌گذارد، به خصوص در مواردی که آثار سکته و بیماری به صورت کامل و یا به اندازه کافی تحت درمان قرار نگیرد.

این متخصص قلب دو گروه دیابتیک و مسن را بیشتر از افراد دیگر در معرض ابتلا به سکته بدون علامت دانست و گفت: برای این دو گروه، پیشگیری، چکاب و معاینات قلبی بیشتر از بقیه حائز اهمیت است و نباید تنها به ظاهر شدن علائم وابسته باشند، زیرا معاینات و چکاب در مراحل اولیه، بیماری را شناسایی و از بروز حادثه جلوگیری می‌کند و با درمان‌های خاص بیماری خنثی می‌شود.

منبع : پایگاه جامع آموزش و فرهنگ سازی سلامت ( وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی)

ساعت : 11:32 -  روز  : چهار شنبه  - 6 /  10 / 1396 /  شماره خبر : 31 / تعداد نمايش :147