اخبار قلب

هشدار مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت:

چاقی و اضافه وزن کودکان ایرانی ۲ برابر شده است

دکتر زهرا عبداللهی نسبت به روند افزایشی شدید چاقی و اضافه وزن در کودکان هشدار داد و گفت: حدود ۲۰ سال پیش مشکل اصلی تغذیه ای کودکان در ایران سوء تغذیه از جمله کوتاه قدی و کم وزنی بود اما این مشکل اکنون به میزان بسیار زیادی در کشور کم شده است و بر عکس مشکل اصلی کشور اکنون افزایش خطرناک چاقی و اضافه وزن نه تنها در کودکان زیر پنج سال بلکه حتی در کودکان زیر دو سال است.

وی افزود: در سال ۱۳۷۴ حدود ۲۰ درصد کودکان زیر پنج سال دچار کوتاه قدی تغذیه ای بودند ولی اکنون شیوع این عارضه به حدود ۶,۸ درصد کودکان زیر پنج سال رسیده است و بیش از ۶۰ درصد کاهش کوتاه قدی تغذیه ای را در کشور طی دو دهه شاهد هستیم.

عبداللهی اضافه کرد: کم وزنی تغذیه ای نیز در سال ۷۴ در بین کودکان زیر پنج سال ایرانی حدود ۱۷ درصد (۱۶,۶ درصد) بود که اکنون به ۴ درصد کاهش یافته است یعنی کوتاه قدی تغذیه ای نیز طی دو دهه در ایران حدود ۷۵ درصد کاهش یافته است و از این نظر شاهد بهبود نسبی در کشورهستیم.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: شیوع ۲۰ درصدی اضافه وزن و چاقی یک عدد کشوری است و این میزان در استان ها و مناطق برخوردار مانند استان های شمالی بیشتر از این و حدود ۳۰ درصد است یعنی حدود ۳۰ درصد کودکان زیر دو سال استان های شمالی دچار اضافه وزن یا چاقی هستند.

عبداللهی اضافه کرد: روند افزایشی چاقی و اضافه وزن در بین دانش آموزان ایرانی همچنان ادامه دارد و اکنون بین ۲۰ تا ۲۵ درصد دانش آموزان در مناطق مختلف کشور دچار چاقی یا اضافه وزن هستند.

وی گفت: حدود ۲۰ درصد دانش آموزان هفت تا ۱۸ ساله ایرانی دچار چاقی شکمی هستند و علت اصلی آن نیز مصرف بیش از حد شیرینی، شکلات، نوشابه، آبمیوه و نوشیدنی های قندی، فست فودها و مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی و مصرف کم سبزی و میوه و افزایش کم تحرکی در بین کودکان است.

ساعت : 11:58 -  روز  : یکشنبه  - 12 /  6 / 1396 /  شماره خبر : 30 / تعداد نمايش :50